EvoKid un Altfel de after-school

floral-decor

Cum s-a nascut EvoKid?

Numele meu este Cristina Miculete si sunt trainer de dezvoltare personala de aproape 10 ani, sunt mama, instructor de yoga autorizat pentru copiii precum si specializata pe filozofie pentru copii prin studii postuniversitare si vreau sa iti fac o marturisire.

Atunci cand eu am fost copil am resimtit enorm de mult lipsa de ghidare atat din partea scolii cat si din partea parintilor. Am avut lacune in increderea de sine mult timp, am avut lacune in a intelege de ce nu pot sa imi urmez vocatia si ceea ce imi place sa fac, am avut multe framantari interioare ca adolescenta si mai apoi ca studenta. Este adevarat ca la un moment dat am inceput drumul catre cunoastere de sine, evolutie personala si am reusit sa repar o parte din lucrurile care datorita mediului in care am fost expusa, modelelor din preajma mea, lipsa mea de intelegere de sine atunci cand am fost copil m-au facut sa sufar. Mi-am promis ca atunci cand voi ajunge la un echilibru nu voi urma acelasi model ci voi transmite copiilor modele sanatoase , principii sanatoase, voi ghida copilul catre implinirea personala astfel incat sa ajunga adultul echilibrat. Si acum imi urmez aceasta chemare.

Ce este EvoKid?

Programul EvoKid s-a nascut din dorinta de a ajuta copiii de varsta scolara sa isi dezvolte abilitatile necesare pentru a avea o viata echilibrata personal si profesional in viitorul lor de adulti.

Generatiile de astazi sunt fructul scolii de ieri, insa generatiile de maine sunt fructul educatiei de astazi, iar educatia de astazi nu mai presupune doar scoala. Scoala dezvolta un set de abilitati importante insa nu mai are timp sa se ocupe de inteligenta emotionala a copiilor, de formarea de obiceiuri sanatoase, de invatare vocationala de a dezvolta gandirea copiilor pe langa capacitatile lor de memorie. Asadar Evokid vine sa completeze scoala oferind toate acestea.

Ca parinte esti cumva dator sa iti incurajezi copilul catre evolutie, catre a-si descoperi toate resursele pe care le are, spre a-si dezvolta abilitatile necesare astfel incat sa cunoasca implinirea personala si profesionala. Cu totii cred ca ne dorim fericirea copiilor nostrii.

Programul Evokid este astfel un altfel de after-school, un after school in care copii vor face temele cu ușurintă abordarea lor fiind asociata cu joaca, susținere reciproca, ghidare din partea coordonatorului si pe langa vor capata un set nou de abilitati care ii vor ajuta pe tot parcursul scolii si in viata de adult. Programul EvoKid se adreseaza copilului care isi doreste sa devina adultul echilibrat, copilul care are sau vrea sa isi dezvolte aptitudini care sa il faca sa reuseasca in viata, copilului care isi exploreaza toate resursele pe care le detine si le foloseste pentru performanta. Bineinteles toate acestea au loc respectand valoarea principala a copilului, Jocul. Jocul este modalitatea prin care copiii invata cel mai bine si pentru noi este extrem de important sa ne amintim asta.

Scoala da posibilitatea copiilor sa asimileze multe cunoștințe diferite care uneori copleșesc prin volum, e adevarat si tocmai de aceea EvoKid își aduce aportul la stimularea dorintei de a invata a copiilor, motivandu-i sa descopere si sa cunoasca, sa inteleaga cum aceste cunostinte ii ajuta in viata de zi cu zi.

Copilul EvoKid este copilul fericit, intelligent si echilibrat!

ECHIPA EVOKID

Cristina Miculete
Cristina Miculete

Initiatoare a programului EVOKID, absolventa consiliere filosofica si filosofie pentru copii, trainer dezvoltare personala, instructor de yoga pentru copii si adulti – va coordona activitatile de yoga pentru copii, inteligenta emotionala si filosofie pentru copii. Cristina este pe drumul evolutiei personala de 10 ani si a organizat nenumarate evenimente de training cu copiii si adulti in acest domeniu. Activitatile de yoga pentru copii, inteligenta emotionala si filosofie pentru copii vor da ocazia acestora sa deprinda noi aptitudini, sa isi exploreze resursele interioare si sa le maximizeze pentru a ajunge la un echilibru interior, pentru a avea rezultate performante in tot ceea ce fac si pentru a relationa armonios cu ceilalti.

Livia Mateias
Livia Mateias

Atelier de creativitate cu Livia Mateiaș.

Marțea creativă propune copiilor o abordare a învățării prin joc, creativitate și artă. Livia Mateiaș, artist vizual cu o expriență deosebită în domeniu, va oferi cursuri creative pentru a deschide sufletele copiilor spre culoare, experiment, bucuria creației și nu numai. Livia va oferi cursuri interactive de desen, pictură, tehnici de imprimare, modelaj și ilustrație. Le va vorbi despre bazele fotografiei și ale imaginii estetice. Îi va învăța să privească o lucrare de artă și să încerce să înțeleagă ceea ce se ascunde în spatele acestuia, oferindu-le șansa să interpreteze singuri ceea ce văd și să tragă propriile concluzii. Astfel vor avea ocazia să descopere creații ale unor artiști celebri, contribuind la dezvoltarea culturii generale și a sensibilității estetice. Vom avea zile în care copiii vor avea ocazia să deseneze folosind tableta grafică digitală, fiind astfel inițiați și în posibiltățile artei digitale. Livia le va vorbi de asemenea despre spațiu, astronomie și poezie, oferind copiilor teme variate la fiecare curs. Abordarea fiind una colaborativă, copiii vor învăța să lucreze în echipă, să își gestioneze timpul și să aprecieze contribuția fiecăruia în grup. Abilitățile deprinse vor contribui la o dezvoltare armonioasă a copiilor, oferindu-le posibilități de autocunoaștere prin experiment și poate chiar găsirea unui drum în viață prin înțelegerea propriilor pasiuni și talente. Curajul, inovația și creativitatea vor deveni stări naturale prin care cei mici vor putea să-și exprime propria voce și propria personalitate. Ocazia de a cunoaște și a lucra cu un artist vizual, care acționează în mediul cultural artistic poate deveni o sursă de inspirație și motivație pentru copii.

Andrea Dorina
Dorina Andreea

Sunt absolventă a Liceului de Arte Sabin Păutza din Reșiţa, iar în prezent sunt studenta sopranei Dana Chifu la Facultatea de Muzică din Timișoara. În cei 14 ani pe care i-am petrecut în desăvârșirea competenţelor artistice am studiat pe rând teoria muzicii, pian, violoncel și mai apoi canto clasic, domeniu în care am decis sa ma specializez datorită pasiunii pe care am dezvoltat-o pentru muzica vocală și arta spectacolului. Am avut deosebita placere de a fi recunoscuta de artiști importanti precum Felicia Filip, Ozana Barabancea, Levente Molnar și de a colabora artistic cu Maestrul Sabin Păutza în cadrul festivalului internațional dedicat lui. Activitatea artistică mi-am desfasurat-o în muzică clasică la diverse manifestări artistice, concursuri, spectacole și recitaluri în tara și în străinătate, fiind câștigătoarea concursului MUSIC IN THE WORLD desfășurat la Roma în 2016. Pasiunea însă mi se manifesta și în muzică jazz, rock, soul și blues.

Diana Suciu
Diana Suciu

Miscare, dans si voie buna alaturi de Diana Suciu

Diana Suciu este balanță și iubeste dansul. Este o persoană curioasă, echilibrată, plină de energie și dragoste de viață. Îi place să învete lucruri noi, să cunoasca lumea cu obiceiurile ei prin cărți și călătorii, este pasionată de tehnologii noi, energie, natură, design și psihologie si ne spune asa:

Ce iti poti dori mai mult decat o petrecere in mijlocul saptamanii? O petrecere in care toata lumea sa se simta bine si sa se dezvolte prin muzica si dans. Dansul este mai mult decat miscare, el ne invata sa fim disciplinati si sa urmam ritmul muzicii. Tot el ne invata despre corpul nostru, care sunt partile lui si cum sa coordonam mainile si picioarele. Un salt si o pirueta nu sunt simpli pasi de dans, ele ne ajuta in gasirea si mentinerea echilibrului. Coregrafia disciplineaza ordinea, memoria si orientarea in spatiu. Dansul in pereche sau in grup ne invata sa fim altruisti, mult mai atenti la persoanele din jurul nostru si la efectul actiunilor noastre in exterior, ne ajuta in comunicarea si interactionarea cu alte persoanea. Prin dans invatam geografie, istorie, religie si multe alte parti ce formeaza o cultura. Sanatatea dansului nu se vede doar la exterior, ci si interiorul se elibereaza de blocaje si incarcari. Creativitatea este si ea pusa la incercare dupa ce cunosti pasii de baza si te lasi in voia muzicii. Muzica, de asemenea, primeste o noua dimensiune inteleasa prin prisma dansului. Ziua de miercuri promite toate acestea si nu numai: coregrafii cunoscute care sunt dansate la toate petrecerile, stiluri de dans diferite pentru toate gusturile si sansa de a-ti gasi un nou limbaj de exprimare.

Tel: 0752178844